How To Add Flight1 GTN GPS 750/650 Tutorial

General information about the Wing42 Lockheed Vega.
Post Reply
Almedin
Posts: 9
Joined: 23 May 2019, 02:32

How To Add Flight1 GTN GPS 750/650 Tutorial

Post by Almedin » 26 May 2019, 01:06

Hello lads, anyone who wants modern style of navigation here is the tutorial step by step:

First, run F1GTN CFG As Administrator.
Image

Configure this two sections (lockheed vega 5 and vega 5 special) click on the first then click Configure GTN.
Image

You can use two GPS 750/650 or you can turn off 750 and turn off GTN Stack then click Enter.
Image

Do the same for the second aircraft. It should be like this:
Image
Exit the app.

Go to folder: YourP3DSimDirectory\SimObjects\Airplanes\Wing42 Lockheed Vega shared\panel and Backup panel.cfg
Image

Then right click and Edit.
Copy the following line:
Image

And paste on Window00. Change the 13 to 00. As on the picture:
Image

Then scroll top down and copy all this entries:
Image

Paste to [Window00] section:
Image

Change the 13 to 00. As on the picture:
Image

Click Save and Exit. Start your sim load the Vega 5 and press LShift+1.
Image
Image

Why replacing the Window 00 panel?
Because currently in this version Vega 5 it doesn't work and it shows black panel screen. As on the picture:
Image

This is the tutorial for current version. Basically if you want to add GPS you must replace one of the following default panels from aircraft. So I chose the Window00 (LShift+1) because of reason above.

That's it.
Cheers!
Almedin

User avatar
Jaggyroad
Posts: 22
Joined: 22 May 2019, 17:50
Location: North Carolina
Contact:

Re: How To Add Flight1 GTN GPS 750/650 Tutorial

Post by Jaggyroad » 26 May 2019, 02:32

Very helpful! Thank you for the informative post. Having the pictures with a step by step process should help those out there that want to use this on the Vega. The setup for the GNS should be awfully similar, minus a few gauge names.
Image Wing42 | Moderator
“We can each change the world, with genuine acts of kindness.” - Mongai Fankam

User avatar
Vitus
Posts: 366
Joined: 17 Jul 2017, 15:19
Location: Görlitz, Germany
Contact:

Re: How To Add Flight1 GTN GPS 750/650 Tutorial

Post by Vitus » 05 Jun 2019, 17:41

Hey Almedin,

Thank you for taking the time to document this process, I'm sure there's a lot of people who are interested in getting the GPS to work. Even though I disavow the use of such high-tech :lol:

I do however have bad news for you: with the next version the panel shift+1 will be occupied by the new aircraft desk:
Image

But it shouldn't be a big deal to change the panel.cfg accordingly.
Image Wing42 | The Simulation Company

Almedin
Posts: 9
Joined: 23 May 2019, 02:32

Re: How To Add Flight1 GTN GPS 750/650 Tutorial

Post by Almedin » 07 Jun 2019, 01:00

Actually, It's a good news for me. I take look to Lockheed Vega 5 Desk and I'm very impressed with the panel style. Keep it up with your good work. I think is more challenging and enjoyable to fly with this plane without GPS.

Thanks,
Almedin

Post Reply