Search found 4 matches

by jbirdsal
22 Oct 2019, 00:54
Forum: Lockheed Vega 5 Support
Topic: Pitot/static mixup
Replies: 1
Views: 665

Re: Pitot/static mixup

Well, looks like a random gremlin. Airspeed indicator remained frozen at zero after fixing the static blockage (debug had static 0.0, cockpit static 0.0, pitot 0.0) and no blockages reported on debug (nor airspeed indicator marked failed on debug). Landed and used "Fix all problems" key to no effect...
by jbirdsal
20 Oct 2019, 02:14
Forum: Lockheed Vega 5 Support
Topic: Pitot/static mixup
Replies: 1
Views: 665

Pitot/static mixup

Gentlemen: Recently flew a leg where the airspeed indicator never increased from 0 and remained at 0 for the duration of flight. Upon landing, maintenance discovered a blockage in the primary static port. The pitot and cockpit static ports were both ok. The static source selector was in the static (...
by jbirdsal
31 Aug 2019, 16:17
Forum: Lockheed Vega 5 Support
Topic: Oil issues
Replies: 24
Views: 3035

Re: Oil issues

Follow-up: after an overnight pause (same flight as the above-described) I immediately got the "random empty" bug -- debug was indicating 25L in the tank last night, now 0L, lowering system pressure, and high system temperature immediately following unpause this morning. Beginning to strongly suspec...
by jbirdsal
31 Aug 2019, 05:19
Forum: Lockheed Vega 5 Support
Topic: Oil issues
Replies: 24
Views: 3035

Re: Oil issues

Just experienced a similar problem -- oil pressure racing toward the tens of millions and temperature dropping to -101C (and counting). This occurred inflight, although the symptoms didn't appear until after I resumed flying following an approximately 1 hr pause. Might it be possible that pausing th...